Avem 53 vizitatori și nici un membru online

Duminică 16 Decembrie 2018

porumboiu si aurelian 2013Sensei Aurelian Nicolae 4 dan, împreună cu  Cosmin Porumboiu (medaliat cu bronz la kumite la europene) , la Brașov, la seminarul ținut de sensei Marius Gîlcă, 5 Dan. Acest seminar a fost organizat de CS Karate JKA Romania, președinte Dragoș Chiru.
Marius Gîlcă este unul din pionerii karate-ului brașovean, emigrat in USA și care este președintele International Martial Arts Association Utah.
De ce acest interes al nostru pentru acest seminar? Lumea karate-ului a făcut pași mari către olimpizare și în acest context este absolut necesar să ne conectăm la nou. România este încă o zonă care nu și-a adaptat karate-ul (d.p.v.d. structural) la ceea ce se întâmplă în țările vestice. Într-un cuvânt toate federațiile de karate din fiecare țară s-au afiliat la structura corespondentă WKF. Este un proces care nu-l putem ocoli. WKF fiind federația internațională care are recunoșterea CIO și care candidează la un loc in familia olimpică.
Seminarul de kumite ținut de sensei Marius Gîlcă ne-a introdus în modul de abordare a acestei probe în WKF, strategie, metodică, arbitraj, pregătire fizică și psihică specifică.În viziunea lui Sensei Marius Gîlcă un luptător trebuie să aibă 3 calități : 1)greu de nimerit 2)imprevizibil în actiune 3)să lupte cu toată convingerea.

Dacă l-aș descrie pe sensei Marius Gîlcă, aș putea să spun : perfecționist, excelent pregătit, foarte bun pedagog.

Publicitate